DAVV CET Syllabus 2016 Group A/B/C Entrance Exam Papers

By | May 16, 2016

DAVV CET Syllabus 2016

Devi Ahilaya Vishwavidyalaya Common Entrance Test is going t be held on June 2, 2016. All such students who are preparing for Common Entrance Test they should know about DAVV CET Syllabus 2016, so that they could practice accordingly to this curriculum. Along with syllabus candidates also check their DAVV CET Group A/B/C Entrance Exam Papers through this webpage.

Every year Devi Ahilaya Vishwavidyalaya conduct its Common Entrance Test to select only those capable applicants who have a desire to take admission into various Business Administration and other courses offered by this University and its constituent colleges.

Candidates need to check their Devi Ahilaya Vishwavidyalaya Common Entrance Test syllabus exam pattern because it is important to know about all the details of your exam. That’s why here out team unit provide the exact Paper pattern along with some important solved question must check in the below segment.

Organizer Devi Ahilaya Vishwavidyalaya
Information About DAVV CET Syllabus 2016
Examination Held on 2nd June 2016
Syllabus Status Available

Note:-DAVV CET Syllabus 2016 for Group A/B/C entrance exam,  Download Syllabus In PDF File

Download –DAVV CET 2016 Admit Card

DAVV CET Group A/B/C Entrance Exam Paper Pattern 2016

One can check their DAVV CET Group A/B/C Entrance Exam Paper Pattern 2016 from here only; here we allotted complete details of exam pattern with group wise segment.

Paper Pattern

Group “A” exam will include 75 questions in all which consist:

Subject Carry questions
Quantitative Ability 15
Data Interpretation 15
Logical Reasoning and General Intelligence 15
English Language Comprehension 15
General Awareness and Awareness of Socio-economic environment 15
Total 75

Group “B” also include 75 questions in all, following section will have 15 questions each:

Subject Carry questions
Quantitative Ability 15
Data Interpretation 15
Logical Reasoning and General Intelligence 15
English Language Comprehension 15
General Awareness and Awareness of Socio-economic environment 15
Total 75

Group “C” comprise total 75 questions of which 15 questions will be from English and 20 questions each from Physics, Mathematics/Biology and Chemistry.

In the Test for Group C, choice to candidate will be as follows:

  • For B. Pharm. : English, Physics, Chemistry, Mathematics/Biology
  • For MBA (HA) : English, Physics, Biology, Chemistry
  • For MCA, M. Tech. & B. Pharm. : English, Physics, Mathematics, Chemistry

DAVV CET Previous Year Papers

Q1-Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. a)    collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. b)    action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. c)    action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. d)    lightning discharge in atmosphere

Ans.) a

Q2-It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. a)    work done in rolling is more than in lifting
  2. b)    work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. c)    work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. d)    work done in rolling a stone is less than in lifting it

Ans.) d

 

Q3- The nucleus of an atom consists of

  1. a)    electrons and neutrons
  2. b)    electrons and protons
  3. c)    protons and neutrons
  4. d)    All of the above

Ans.) c

 

Q4-The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. a)    Na
  2. b)    Ag
  3. c)    Hg
  4. d)    Fe

Ans.)d

 

Q5-Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. a)    Potassium chloride
  2. b)    Potassium carbonate
  3. c)    Potassium hydroxide
  4. d)    Sodium bicarbonate

Ans.) d

 

Q6-Pollination is best defined as

  1. a)    transfer of pollen from anther to stigma
  2. b)    germination of pollen grains
  3. c)    growth of pollen tube in ovule
  4. d)    visiting flowers by insects

Ans.) a

 

Q7- An error 2% in excess is made while measuring the side of a square. The percentage of error in the calculated area of the square is:

  1. a)    2%
  2. b)    2.02%
  3. c)    4%
  4. d)    4.04%

Ans.) d

 

Q8- The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?

  1. a)    16 cm
  2. b)    18 cm
  3. c)    24 cm
  4. d)    Data inadequate
  5. e)    None of these

Ans) b

 

Q9- Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30º and 45º respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. a)    173 m
  2. b)    200 m
  3. c)    273 m
  4. d)    300 m

Ans) c

Q10- The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. a)    2.3 m
  2. b)    4.6 m
  3. c)    7.8 m
  4. d)    9.2 m

Ans) d

Visit for more info at Official Web Link


Enter your email address to subscribe Admit Card Jobs Alert Updates -
After Submission, check your inbox and click on activation link to get daily Admitcardjobs updates

20 thoughts on “DAVV CET Syllabus 2016 Group A/B/C Entrance Exam Papers

  1. Tanvi Tiwari

    Please send the previous year exam papers of davv cet.Im prepaeing for June 2017 cet exam.

    Reply
  2. Anjana joshi

    Please please mail me previous sample papers of davv cet for group c

    Reply
  3. Aayushi Malviya

    Plz send me last five years question papers of cet exam of group A

    Reply
  4. Vinita bhor

    Please give me full of question paper of cet 2015

    Reply
  5. Mohit Rathore

    Please send me the previous year group b paper as soon as possible

    Reply
  6. priya yadav

    Please send me last year question paper of group c

    Reply
  7. Shruti vyas

    kindly mail me the question papers of previous years of group A

    Reply
  8. Gunjali Joshi

    please mail me the previous year question papers for Group- A

    Reply
  9. sandeep Kushwah

    Please mail me the question papers for last 2 years for MBA -CET exam for group A

    Reply
  10. harshit parsai

    Please provide me with sample paper of last two years of group b of cet exam

    Reply
    1. B N Rathore

      Please mail me the question papers for last five years for MBA -Multimedia Management CET for DAVV Indore

      Reply
      1. chintu jaiswal

        contact me 9685986092 and fb chintu jaiswal i want do cet mba media management

        Reply
  11. Bhavtosh Sharma

    plz send me last five years question papers of cet exam of group C

    Reply
  12. Aayushi Netawat

    Tell me some important topics for preparation of cet groupC

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *